O Golden Gloves

DNEVI ODPRTIH VRAT

Ustanovitelj kluba in glavni trener boksa je Andraž Ciuha. Športno društvo Golden Gloves je začelo delovati leta 2008 v Ljubljani, kot sekcija Boksarskega kluba Barje, vendar je bil uradno ustanovljen 2009 v Ljubljani in deloval na lokaciji v Mostah. V začetku leta 2010 se je klub osamosvojil in preselil na svojo lokacijo v Šiško. Leto kasneje pa na boljšo lokacijo in z boljšimi pogoji za treninge v Šentvid. V Golden Gloves trenirajo tako rekreativci, tekmovalci in otroci, moški in ženske, skupinsko ali individualno. Veliko delamo na boksarski tehniki, izboljšanju splošnega počutja, grajenju samozavesti, oblikovanju telesa. Športi, ki jih izvajamo pri nas so primerni predvsem za tiste, ki si želijo izoblikovati postavo, delati na fizični moči in na kondiciji, pridobiti nova znanja boksa , saj obiskujemo tudi seminarje, kjer spoznavamo različne načine treningov, izkusiti nove izkušnje, ter spoznati in se družiti z zanimivimi in pozitivnimi ljudmi, ter prispevati k boljšem počutju samega sebe ter svojega teama.

 

Ime "Golden Gloves", je nastalo leta 1923, ko je športni urednik iz Chicaga, Arch Ward, ustanovil amaterski boksarski turnir, ki naj bi pomagal mladim in promoviral amatersko tekmovanje. Edina nagarad na turnirju je bila drobna zlata rokavica pod imenom "Golden Gloves", simbol amaterskega prvenstva, katero je dobil vsak zmagovalec v svoji kategoriji. Prvi Golden Gloves turnir je potekal leta 1923 na stadionu v Chichagu pod pokroviteljstvom Chicago Tribune. Turnir je bil izredno priljubljen in ideja o velikem amaterskem boksarskem spektaklu se je uspešno začela. Drugi Golden Gloves turnir ni potekala do leta 1928 zaradi težav z zakonom, kajti leta 1924 je postal boks v Lllinoisu nezakonit, tako se je zdelo da bo turnir samo enkraten dogodek. Med tem časom je časopis New York Daily News organizeral podobno prvenstvo zaamaterske boksarje na vzhodni obali leta 1927. .Boks je postal v Lllinoisu ponovno legalen , predvsem zato da bi se lahko ponovno pomerila Dempsey in Tunney v Chicagu septembru leta 1927. Naslednje leto, je bil Golden Gloves turnir organiziran pod okriljem časopisa iz New Yorka in Chicaga vsak je organiziral turnir na svojem območju. Zmagovalci teh turnirjev pa so se borili na državnem prvenstvu za naslov Golden Gloves. Veliko drugih časopisov se je vključilo v organizacijo turnirjevleta 1930. Vse je vodilo do regionalnih in državnih prvenstev. Turnirje je sedaj organizirala neodvisna organizacija Golden Gloves Amerika, ki je dobiček uporabila za razvoj amaterskega boksa v Ameriki, ki spodbuja pozitiven način življenja današnje mladine.

 

Delovni čas 

GOLDEN GLOVES GYM 

ponedeljek - petek:
6:00 - 22:00

sobota:
8:00 - 13:00

Nedelja: zaprto

M: 070 832 420

E: info@goldengloves-gym.si

Naša lokacija

LJ-Šentvid 
Prušnikova 95

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.